Konecranes Oyj hankkii omia osakkeitaan

Stock exchange releases

Konecranes Oyj:n hallitus on tänään päättänyt varsinaisen yhtiökokouksen 8.3.2007 antaman valtuutuksen perusteella hankkia enintään 1 800 000 kappaletta yhtiön omia osakkeita, mikä vastaa noin 3,0 prosenttia kaikista yhtiön liikkeelle laskemista osakkeista. Lisäksi Konecranes Oyj:n hallussa on tällä hetkellä 742 600 kappaletta yhtiön omia osakkeita. Omat osakkeet hankitaan yhtiön voitonjakokelpoisilla varoilla. Osakkeiden hankinta alentaa siten yhtiön jakokelpoista vapaata omaa pääomaa.

Osakkeita hankitaan OMX Pohjoismainen Pörssi Helsingin järjestämän julkisen kaupankäynnin välityksellä niille kulloinkin muodostuvaan hankintahetken hintaan. Omat osakkeet hankitaan käytettäväksi vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja muissa järjestelyissä, sekä yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi mukaan lukien osakkeiden mahdollinen mitätöinti. Osakkeiden hankintaan on siten olemassa painava taloudellinen syy.

Osakkeiden hankinta aloitetaan aikaisintaan 8.11.2007 ja päättyy viimeistään 29.2.2008.


Lisätietoja antaa:
Konecranes Oyj
Teo Ottola, finanssijohtaja, puh. 020 427 2040


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2006 Konecranesin liikevaihto oli yhteensä 1483 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 8 000 työntekijää ja yli 370 huoltopistettä 41 maassa. Konecranesin osake on noteerattu OMX Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCR1V).


JAKELU
OMX Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet