Georgia Ports Authority beställer 55 hybriddrivna Konecranes RTG-kranar som del av en stor kapacitetsökning för Port of Savannah

Corporate press releases

  • Beställningen är Konecranes största enskilda order på RTG-kranar någonsin

Georgia Ports Authority i Savannah, Georgia, USA, har beställt 55 hybriddriva Konecranes gummihjulsportalkranar (RTG) som del av utbyggnaden av den befintliga containerverksamheten vid Ocean Terminal-anläggningen. Beställningen, som är Konecranes största någonsin på RTG-kranar, bokades under första kvartalet 2023 och leveranserna ska genomföras 2024 och 2025.

– Denna betydande investering i ny utrustning bidrar till att förbereda Port of Savannah för att hantera mer fartyg och last, samtidigt som vi bibehåller den service i världsklass som våra kunder förväntar sig. Konecranes nya maskiner utökar vår kapacitet, har lägre driftskostnad och lämnar ett mindre koldioxidavtryck än vanliga dieselkranar, säger GPA:s vd Griff Lynch.

Georgia Ports Authority (GPA) var den första kunden för Konecranes RTG-kran när den lanserades 1995. Genom åren har GPA beställt 288 Konecranes RTG-kranar, inklusive de 55 som nu beställts till Ocean Terminal.

Beställningen är del av Ecolifting™, Konecranes ständiga arbete med att minska kundernas koldioxidavtryck. Vi kommer att fortsätta göra mera av mindre genom bland annat miljöoptimerad dieseldrift, hybridvarianter och fullt eldrivna modeller.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet. Vänligen klicka här för en översikt över Konecranes verksamhet (på engelska).  Klicka här för mer information om Konecranes RTG-kranar (på engelska).

Mer information:
Svend Videbaek, marknadsföringsspecialist, Hamnkranar, Konecranes
E-post:
[email protected] eller telefon: +358 40 7293953


Konecranes mediakontor
[email protected]


Mer information för investerare och analytiker:
Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på Konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Koncernen har kring 16 500 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).