KCI Konecranes ostaa ruotsalaisen SMV Lifttrucks AB:n

Stock exchange releases

KCI Konecranes on tehnyt sopimuksen Markarydissa, Ruotsissa sijaitsevan SMV Lifttrucks AB:n ostamisesta. SMV Lifttrucksilla on vahva asema kontinkäsittelylaitteiden toimittajana. Kauppa vahvistaa KCI Konecranesin johtoasemaa maailmanlaajuisena toimittajana satamille ja tavaraterminaaleille.

SMV Lifttrucks Ab (SMV) on perustettu vuonna 1947 ja se on saavuttanut vahvan aseman kontinkäsittelylaitteiden toimittajana. SMV:n tuotevalikoimaan kuuluvat raskaat kontinkurottajat ja haarukkatrukit, nostokapasiteetiltaan 10-60 tonnia. SMV:n päämarkkina-alueet ovat Eurooppa, Aasia, Australia, Etelä-Amerikka, Lähi-Itä ja Afrikka. Vuonna 2003 SMV:n liikevaihto oli 374 MSEK:a. Tilauskanta on tällä hetkellä ennätyksellinen ja vuoden 2004 liikevaihdon odotetaan nousevan selvästi edellisvuotta korkeammaksi. Yhtiön omistaa tällä hetkellä holding-yhtiön kautta toimiva johto ja yksityinen sijoittaja. SMV:llä on 85 työntekijää.

SMV:n laaja jakeluverkosto vahvistaa KCI Konecranesin asemaa satamissa. KCI Konecranesin oma myyntiverkosto on suunnattu lähinnä valmistavaan teollisuuteen. Yritysoston jälkeen konsernin toiminta satamissa lisääntyy merkittävästi.

Kauppahinta on vähintään 180 MSEK:a ja enintään 220 MSEK:a. Lopullinen hinta määritellään 31.8.2005 ja se on riippuvainen SMV:n liiketoiminnan kehityksestä siihen mennessä. Maksu koostuu 164,880,000 SEK:n suuruisesta käteismaksusta sekä KCI Konecranesin omistamista yhtiön omien osakkeiden luovutuksesta, arvoltaan 15.120.000 SEK:a sekä mahdollisesta enimmiltään 40 MSEK:n suuruisesta käteisellä maksettavasta lisäkauppahinnasta. KCI Konecranes ottaa lisäksi vastuulleen SMV:n nettovelat, suuruudeltaan 85 MSEK:a.

Luovutettavien osakkeiden tarkka määrä riippuu KCI Konecranesin osakkeen kaupankäyntipainotetusta keskikurssista Helsingin Pörssissä 20 kaupantekopäivän ajalta ennen kaupan päättämistä. Osakkeisiin liittyy kolme vuotta kestävä luovutusrajoitus. Kolmasosa osakkeista voidaan luovuttaa vuoden, kolmasosa kahden vuoden ja loput kolmen vuoden kuluttua kaupan päättämisestä.

Yritysoston odotetaan parantavan KCI Konecranesin vuoden 2005 osakekohtaista tulosta noin 5 senttiä. Yritysten mukaan synergioiden avulla on hyvät edellytykset osakekohtaisen tuloksen lisäkasvuun.

Yritysosto vaatii mm. viranomaishyväksynnät ja kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen tämän vuoden loppuun mennessä.

“SMV:n tuotevalikoima täydentää hyvin KCI Konecranesin nykyistä tuotevalikoimaa ja lisää uusia tuotteita valikoimaamme”, kertoo KCI Erikoisnostureiden toimitusjohtaja Mikko Uhari. “Kontinkurottajat ja haarukkatrukit ovat erinomainen lisä nykyiseen kontinkäsittelylaitteiden valikoimaamme, joka kattaa laiturikonttinosturit, kumipyöräkonttinosturit (RTG) sekä kiskoilla liikkuvat pukkinosturit. Tämän jälkeen voimme toimia täyden valikoiman toimittajana satamille, rautatieterminaaleille ja merikuljetusteollisuudelle. Katamme nyt koko logistiikkaketjun.”

Konttikurottajat ja haarukkatrukit ovat tehokkaita ja luotettavia konttienkäsittelylaitteita satamien ja terminaalien kontin- ja kappaletavaran siirrossa. Näitä laitteita käytetään myös metsäteollisuudessa sekä paperi- ja terästehtaissa. SMV:n uusimmat kontinkurottaja- ja raskaat haarukkatrukkimallit perustuvat vuosien kokemukseen ja asiakkaiden kanssa tehtyyn kehitystyöhän. SMV:n tuotteet ovat tehokkaita, ympäristöystävällisiä, helposti liikuteltavia, ergonomisesti muotoiltuja, helppoja huoltaa ja elinkaarikustannuksiltaan edullisia.

SMV:n tehdas sijaitsee Markarydissä, Lounais-Ruotsissa. Tehtaan toiminnassa yhdistyvät alan viimeisin teknologia, kilpailukykyinen valmistus ja osaava henkilökunta. SMV:n toiminnot liitetään osaksi KCI Konecranesin Erikoisnosturit- liiketoiminta-aluetta.

 

Lisätietoja antavat:

KCI Konecranes Oyj
Stig Gustavson, konsernijohtaja, puh. 0400 411 119
Teuvo Rintamäki, finanssijohtaja, puh. 020 427 2040

Lisätietoja SMV Lifttrucks AB:stä löytyy internet-osoitteesta: http://www.smvlifttrucks.se

KCI Konecranes on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranesin toiminta on jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (50 % konsernin kokonaisliikevaihdosta), Standardinostolaitteet (26 %) ja Erikoisnosturit (24 %). Vuonna 2003 konsernin liikevaihto oli 665 milj. euroa. Konsernilla on 4300 työntekijää yli 30 maassa eri puolilla maailmaa.