KCI Konecranesin hallituksen ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2005

Stock exchange releases

- Osinkoehdotus 1,05 euroa osakkeelta
-  Hallituksen valtuuttaminen omien osakkeiden hankkimiseen
-  Hallituksen valtuuttaminen yhtiölle hankittujen omien osakkeiden luovuttamiseen

Yhtiökokous pidetään 10.3.2005. Yhtiökokouskutsu julkaistaan Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa sekä erillisenä tiedotteena 16.2.2005.

Hallituksen osinkoehdotus

KCI Konecranesin hallitus tulee varsinaisessa yhtiökokouksessa 10.3.2005 ehdottamaan maksettavaksi osinkoa, joka on 1,05 euroa kutakin 14.099.380 osaketta kohden eli yhteensä 14.804.349,00 euroa ja että jäljelle jäävä osuus 52.790.376,89 euroa jätetään voittovarojen tilille. Yhtiön hallussa on 210.650 osaketta, joille ei makseta osinkoa.

 

Hallituksen valtuuttaminen omien osakkeiden hankkimiseen

Hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta voitonjakoon käytettävissä olevilla varoilla seuraavin ehdoin:

Omia osakkeita voidaan hankkia yhtiön käytettäväksi yhtiön avainhenkilöiden kannustinjärjestelmissä tai palkan tai palkkion suorittamiseksi, käytettäväksi vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja muissa järjestelyissä, yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi, muutoin edelleen luovutettavaksi tai osakkeiden mitätöimiseksi.

Osakkeita voidaan hankkia enintään 1.431.003 kappaletta, kuitenkin enintään se osakemäärä, joka yhdessä yhtiön ja sen tytäryhteisöjen jo omistamien omien osakkeiden kanssa vastaa 10 % yhtiön kaikista osakkeista ja niiden tuottamasta äänimäärästä. Ehdotus perustuu siihen, että eduskunnan hyväksyttävänä oleva osakeyhtiölain muutos (HE 282/2004) tulee voimaan ennen valtuutuksen voimaantuloa tai valtuutuksen voimassaoloaikana. Mikäli lainmuutos ei tule voimaan valtuutuksen voimassaoloaikana, valtuutuksen enimmäismäärä on 715.501 kappaletta, kuitenkin enintään se osakemäärä, joka yhdessä yhtiön ja sen tytäryhteisöjen jo omistamien omien osakkeiden kanssa vastaa 5 % yhtiön kaikista osakkeista ja niiden tuottamasta äänimäärästä. 

Osakkeiden hankinta toteutetaan Helsingin Pörssin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä. Osakkeiden hankintahinnan tulee perustua yhtiön osakkeen markkinahintaan julkisessa kaupankäynnissä. Omien osakkeiden hankinnassa voidaan tehdä tavanomaisia johdannais-, osakelainaus- tai muita sopimuksia lain ja määräysten puitteissa. Osakkeiden hankintahinta suoritetaan myyjille Helsingin Pörssin ohjesäännön ja Suomen Arvopaperikeskus Oy:n sääntöjen mukaan määräytyvässä maksuajassa.

Osakkeet hankitaan muutoin kuin osakkeenomistajien omistusten suhteessa, koska osakkeiden hankinta toteutetaan ostamalla osakkeita julkisessa kaupankäynnissä.

Osakkeiden hankinta alentaa yhtiön jakokelpoista vapaata omaa pääomaa.

Koska hankittavien osakkeiden enimmäismäärä on korkeintaan 10 % yhtiön koko osakepääomasta ja korkeintaan 10 % osakkeiden tuottamasta äänimäärästä, osakkeiden hankinnalla ei ole merkittävää vaikutusta osakkeenomistuksen ja äänivallan jakautumiseen yhtiössä.

Valtuutus on voimassa 10.3.2005 alkaen 9.3.2006 saakka.

 

Hallituksen valtuuttaminen yhtiölle hankittujen omien osakkeiden luovuttamiseen

Hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiölle hankittujen omien osakkeiden luovuttamisesta seuraavin ehdoin:

Valtuutuksen kohteena on enintään 1.431.003 osaketta. Valtuutuksen kattama osakemäärä vastaa siten enintään 10 % yhtiön osakepääomasta ja kaikista äänistä. Mikäli käsiteltävänä oleva osakeyhtiölain muutos (HE 282/2004) ei tule voimaan valtuutuksen voimassaollessa, valtuutuksen kattama osakemäärä on enintään 715.501 osaketta, joka vastaa enintään 5 % yhtiön osakepääomasta ja kaikista äänistä. Osakkeita voidaan luovuttaa yhdessä tai useammassa erässä.

Hallitus valtuutetaan päättämään siitä, kenelle, missä järjestyksessä, millä ehdoin, kuinka paljon ja millä tavalla omia osakkeita luovutetaan. Osakkeita voidaan luovuttaa vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja muissa järjestelyissä tai yhtiön avainhenkilöiden kannustamistarkoituksessa tai palkan tai palkkion suorittamiseksi. Omien osakkeiden luovuttamisessa voidaan tehdä tavanomaisia johdannais-, osakelainaus- tai muita sopimuksia lain ja määräysten puitteissa. Osakkeet voidaan myös luovuttaa myymällä niitä julkisessa kaupankäynnissä.

Hallitus voi päättää omien osakkeiden luovuttamisesta muutoin kuin siinä suhteessa, jossa osakkeenomistajilla on etuoikeus hankkia yhtiön osakkeita, jos poikkeamiseen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Yrityskauppojen tai muiden järjestelyjen toteuttamista tai rahoittamista tai avainhenkilöiden kannustamista tai palkan tai palkkion suorittamista voidaan pitää yhtiön kannalta painavana taloudellisena syynä.  

Hallituksella on oikeus päättää luovutushinnasta,  luovutushinnan määrittelyperusteista ja osakkeiden luovuttamisesta myös muuta kuin rahavastiketta vastaan. 

Valtuutuksen ei esitetä sisältävän oikeutta luovuttaa osakkeita yhtiön osakeyhtiölain 1 luvun 4 §:n 1 momentissa tarkoitettuun lähipiiriin kuuluvan hyväksi.

Valtuutus on voimassa 10.3.2005 alkaen 9.3.2006 saakka.

 

Lisätietoja antaa:

KCI Konecranes Oyj
Sirpa Poitsalo, lakiasiainjohtaja
Puh. 020 427 2011


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet