Nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ehdottaa uutta jäsentä KCI Konecranesin hallitukseen

Stock exchange releases

Nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ehdottaa KCI Konecranesin 10.3.2005 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallitukseen valittaisiin seitsemän jäsentä. Valiokunta ehdottaa, että hallitukseen valittaisiin yksi uusi jäsen ja kuusi nykyistä hallituksen jäsentä (Björn Savén, Stig Stendahl, Matti Kavetvuo, Timo Poranen, Svante Adde ja Stig Gustavson) valittaisiin uudelleen vuoden kestäväksi toimikaudeksi.

Hallituksen nykyinen jäsen Lennart Simonsen on ilmoittanut, että hän ei ole käytettävissä uudelleenvalintaan.

Nimitysvaliokunta ehdottaa, että johtaja Malin Persson, konsernistrategia ja liiketoiminnan kehittäminen, AB Volvo, valittaisiin KCI Konecranesin hallituksen uudeksi jäseneksi vuoden kestäväksi toimikaudeksi.

Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa valintaan.

Malin Persson, 36, DI, on vuodesta 2000 vastannut strategian ja liiketoiminnan kehittämisestä Volvo-konsernissa. Vuosina 1995-2000 Malin Persson toimi useissa johtotehtävissä Volvo Logistics Corp:ssa, mm liiketoiminnan ja logistiikan kehittämisestä vastaavana johtajana sekä ympäristöasioista vastaavana johtajana.

Kaikki ehdokkaat Stig Gustavsonia lukuun ottamatta ovat yhtiöstä riippumattomia. Stig Gustavson on KCI Konecranes Oyj:n konsernijohtaja. Kaikki ehdokkaat ovat riippumattomia yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista.

Lisätietoja hallituksen jäseniksi ehdotetuista henkilöistä löytyy KCI Konecranesin internetsivulta, www.konecranes.com

 

Hallituksen palkkiot

Nimitys- ja palkkiovaliokunta ehdottaa, että hallituksen palkkiot ovat: puheenjohtaja 50.000 euroa, varapuheenjohtaja 30.000 euroa, muut hallituksen jäsenet 20.000 euroa. Lisäksi kaikille hallituksen jäsenille maksetaan 1000 euroa jokaisesta hallituksen valiokunnan kokouksesta, johon he osallistuvat.

Komitea ehdottaa lisäksi, että palkkio voidaan maksaa joko käteisenä tai KCI Konecranes Oyj:n markkinoilta ostetuilla osakkeilla.

Aikaisemman käytännön mukaisesti, valiokunta esittää, että konsernin palveluksessa olevat henkilöt eivät saa korvausta hallitusjäsenyydestään. Hallituksen jäsenten matkakulut korvataan laskua vastaan.

 

Nimitys- ja palkitsemisvaliokunta

KCI Konecranesin nimitysvaliokunnan jäsenet ovat: Björn Savén (puheenjohtaja), Timo Poranen ja Lennart Simonsen.

 

Lisätietoja antaa:

Lakiasiainjohtaja Sirpa Poitsalo, puh. 020 427 2011
Konsernin toimitusjohtaja Stig Gustavson, puh. 0400 411 119

 

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes on myös maailman johtava raskaiden prosessinostureiden toimittaja sekä satamien ja telakoiden erikoisnostureiden maailmanlaajuinen toimittaja. Vuonna 2004 konsernin liikevaihto oli 728 milj. euroa. Konsernilla on 4850 työntekijää 35 maassa eri puolilla maailmaa.

 

JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet