Tehtäväkiertoa KCI Konecranesin johtoryhmässä

Stock exchange releases

Seuraavat vastuualueiden muutokset KCI Konecranes Oyj:n johtoryhmässä astuvat voimaan 1.4.2005:

Matti Ruotsala on nimitetty konsernin strategia- ja teknologiajohtajaksi. Hän johtaa KCI Konecranesin pitkän aikavälin tuote- ja palveluteknologian kehittämistä. Ruotsala toimii tällä hetkellä konsernin operatiivisena johtajana (Chief Operating Officer).  Ruotsala jatkaa myös konsernin toimitusjohtajan sijaisena.

Mikko Uhari, johtaja, Erikoisnosturit, ottaa vastuun kaikista nosturi- ja komponenttiliiketoimintayksiköistä. Muutoksen tavoitteena on luoda edellytyksiä liiketoimintojen välisille teollisille synergioille. Jatkossa myös Pekka Päkkilän johtama Standardinostolaitteet raportoi Uharille.

Tom Sothard jatkaa maailmanlaajuisen kunnossapitoliiketoiminnan johtajana ja samalla Amerikan aluejohtajana.

 

Seuraavat nimitykset astuvat voimaan 1.9.2005:

Arto Juosila on nimitetty konsernin hallinto- ja kehitysjohtajaksi, vastuualueenaan henkilöstöhallinto, konsernin yhteiskuntavastuu, riskienhallinta sekä liiketoiminnan kehittäminen, sisältäen yritysostot. Hän toimii tällä hetkellä Aasian-Tyynenmeren alueen johtajana.

Aasian-Tyynenmeren alue jaetaan kahteen osaan:

Harry Ollila on nimitetty Koillis-Aasian aluejohtajaksi, vastuualueenaan Kiina, Korea ja Japani. Hänen asemapaikkansa on Shanghai. Ollila toimii tällä hetkellä konsernin kehitysjohtajana.

Edward Yakos on nimitetty Kaakkois-Aasian ja Tyynenmeren alueen johtajaksi, vastuualueenaan Australia, Uusi Seelanti, Thaimaa, Singapore, Malesia, Indonesia ja Vietnam. Hän toimii tällä hetkellä Australian tytäryhtiön toimitusjohtajana.

Ruotsala, Uhari, Sothard, Juosila, Ollila ja Yakos raportoivat Pekka Lundmarkille. Lundmark on tällä hetkellä konsernin varatoimitusjohtaja, ja yhtiön hallitus on ilmoittanut aikomuksestaan nimittää hänet konsernin toimitusjohtajaksi ja Stig Gustavsonin hallituksen puheenjohtajaksi 17.6.2005.

Näillä muutoksilla ei ole vaikutusta konsernin taloudelliseen raportointiin.

 

Lisätietoja antavat:

Stig Gustavson, konsernin toimitusjohtaja, puh. 0400 411119
Pekka Lundmark, konsernin varatoimitusjohtaja, puh. 040 821 0638


KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Vuonna 2004 konsernin liikevaihto oli 728 milj. euroa. Konsernilla on 4850 työntekijää 35 maassa.