KCI Konecranes ja R.STAHL AG allekirjoittivat periaatesopimuksen R.STAHLin materiaalinkäsittelydivisioonan ostosta

Stock exchange releases

· KCI Konecranes ja saksalainen R.STAHL AG ovat allekirjoittaneet periaatesopimuksen (MoU) R.STAHLIN materiaalinkäsittelydivisioonan ostosta.

· Materiaalinkäsittelydivisioonan liikevaihto vuonna 2004 oli 113 milj. euroa.

· R.STAHL on merkittävä maailmanlaajuisesti toimiva materiaalinkäsittelylaitteiden toimittaja.

· Osapuolet uskovat, että niiden liiketoiminnot täydentävät strategisesti hyvin tosiaan.

· Tämän suunnitellun yritysoston vaikutuksen osakekohtaiseen tulokseen odotetaan olevan neutraali vuonna 2006 ja positiivinen sen jälkeen.

KCI Konecranes on allekirjoittanut periaatesopimuksen ja aloittanut eksklusiiviset neuvottelut saksalainen R.STAHL AG:n (pääkonttori Waldenburgissa) kanssa tämän materiaalinkäsittelydivisioonan mahdollisesta ostosta. Materiaalinkäsittelydivisioonan, R.Stahl Fördertechnikin liikevaihto vuonna 2004 oli 113 milj. euroa, joka vastasi 46 %:a koko konsernin liikevaihdosta

R.Stahl Fördertechnik on tänä päivänä maailmanlaajuiusesti merkittävä materiaalinkäsittelylaitteiden toimittaja. Yhtiö on johtava useiden teknologialtaan vaativien nostolaitteiden, kuten räjähdyssuojausteknolgialla varustettujen materiaalinkäsittelylaitteiden toimittaja. Yhtiön laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat myös erilaiset komponentit, kuten ketju- ja köysinostimet sekä näihin liittyvät kunnossapitopalvelut. Yhtiöllä on tehtaat Künzelsaussa ja Ettlingenissä Saksassa ja yhteensä noin 750 työntekijää.

R.STAHL:in johto on vakuuttunut siitä, että tulevaisuudessa R.STAHL Fördertechnik pystyy KCI Konecranesiin yhdistyneenä saavuttamaan paremman aseman erittäin kilpailluilla markkinoilla kuin osana R.STAHL:in teknologiaryhmää.

“KCI Konecranesin ja R.Stahl Fördertechnikin liiketoiminnot sopivat strategisesti hyvin yhteen. Niiden tuotteet ja markkina-alueet täydentävät pääosiltaan toisiaan. Päällekkäisyyksiä on vain vähän. Suunnitellulla yrityskaupalla voidaan saavuttaa merkittäviä syntergiaetuja sekä saadaan merkittävä maailmanlaajuinen toimitettujen nostureiden kanta”, sanoo KCI Konecranesin konsernijohtaja Pekka Lundmark.

Mikäli neuvotteluissa päästään myönteiseen lopputulokseen, sopimus R.STAHL Fördertechnikin myymisestä KCI Konecranesille allekirjoitetaan marraskuun loppuun mennessä. Kaupan vahvistuminen edellyttää vielä asianomaisten kilpailuviranomaisten hyväksynnän, mutta kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Suunniteltu yritysosto ei vaikuta vielä vuoden 2006 osakekohtaiseen tulokseen, vaan sen positiivinen vaikutus tulee näkymään vuodesta 2007 lähtien.

Lisätietoja antavat:

KCI Konecranes Oyj
Konsernijohtaja Pekka Lundmark, puh. 020 427 2000
Finanssijohtaja Teuvo Rintamäki, puh. 020 427 2040

R.STAHL AG

Rafael Stahlin vuonna 1876 perustama teknologiakonserni R. STAHL on vaativiin erikoisolosuhteisiin tarkoitettujen laitteiden toimittaja. Keskeisimmät toimialueet ovat räjähdyssuojausteknologia ja materiaalinkäsittely. Nämä divisioonat tuottavat yli 90 % konsernin liikevaihdosta. R.STAHL AG:n pääkonttori sijaitsee Waldenburgissa, Saksassa. Yhtiön osakkeet on listattu Frankfurtin ja Stuttgartin pörsseissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli 253 milj. euroa. Lisätietoja yhtiön internetsivulla: www.stahl.de.

KCI Konecranes Plc

KCI Konecranes on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes on maailman johtava raskaiden prosessinostureiden ja telakkanostureiden toimittaja. KCI Konecranes on myös satamien erikoisnostureiden sekä konttikurottajien ja haarukkatrukkien maailmanlaajuinen toimittaja. Vuonna 2004 konsernin liikevaihto oli 728 milj. euroa. Konsernilla on 4900 työntekijää 35 maassa eri puolilla maailmaa.