KCI Konecranes allekirjoitti sopimuksen R.Stahl Fördertechnikin

Stock exchange releases

KCI Konecranes ja R.STAHL AG ovat allekirjoittaneet kauppasopimuksen R.STAHL AG:n materiaalinkäsittelydivisioonan R.Stahl Fördertechnikin myynnistä KCI Konecranesille. Velaton kauppahinta on 30,5 milj. euroa. Lisäksi KCI Konecranes ottaa vastattavakseen noin 30 milj. euron eläkevastuut. Vuoden lopun nettokäyttöpääoman tason perusteella myyjä on oikeutettu kauppahinnan korotukseen, jonka arvioidaan olevan noin 5 miljoonaa euroa. Kaupan vahvistuminen edellyttää vielä asianomaisten kilpailuviranomaisten hyväksyntää, mutta kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen 30.12.2005. Saksan kilpailuviranomaiset ovat jo hyväksyneet kaupan.

"Olemme vakuuttuneita siitä, että R.Stahl Fördertechnik ja sen henkilökunta tuovat merkittäviä hyötyjä sekä KCI Konecranesille että asiakkaillemme," sanoo KCI Konecranesin toimitusjohtaja Pekka Lundmark. "Yrityskauppa liittää yhteen yhdet nosturiteollisuuden vahvimmista tuotemerkeistä ja edistyksellisimmistä teknologioista. Yrityskaupan myötä myös KCI Konecranesin strateginen asema Saksan markkinoilla vahvistuu.”

Materiaalinkäsittelydivisioonan liikevaihto vuonna 2004 oli 113 milj. euroa, ja sen käyttökatemarginaali oli 5 prosenttia. Divisioonan kannattavuuden odotetaan edellisvuoteen verrattuna  parantuvan vuonna 2005. Yritysoston vaikutus vuoden 2006 osakekohtaiseen tulokseen ennen yhdistymisestä saatavia hyötyjä on neutraali. Positiivinen vaikutus tulee näkymään vuodesta 2007 lähtien.

R.Stahl Fördertechnikin toiminta jatkuu STAHL-tuotemerkillä, ja siitä tulee osa KCI Konecranes -konsernin Standardinostolaitteet-liiketoiminta-aluetta.

Tausta

KCI Konecranes Oyj ilmoitti 26.10.2005 aikomuksestaan ostaa R.Stahl Fördertechnik GmbH. Yritys toimii maailmanlaajuisesti ja valmistaa vaativiin erikoisolosuhteisiin tarkoitettuja nostolaitteita, kuten räjähdyssuojausteknologialla varustettuja materiaalinkäsittelylaitteita. Yhtiöllä on noin 750 työntekijää, ja sen tehtaat sijaitsevat Saksassa Künzelsaussa ja Ettlingenissä. Yhtiöllä on 13 tytäryhtiötä Saksan ulkopuolella ja laaja myyntiedustajien verkosto ympäri maailmaa.

KCI Konecranesin kannalta merkittävimpiä hyötyjä yrityskaupasta ovat uudet, tuotevalikoimaa täydentävät tuotteet ja STAHLIN maailmanlaajuinen toimitettujen nosturien kanta sekä täydellinen valikoima auto- ja petrokemianteollisuuden käyttämiä nostolaitteita. Erikoislaitteiden, kuten räjähdyssuojausteknologialla varustettujen materiaalinkäsittelylaitteiden, merkitys kasvaa tasaisesti, ja tähän saakka ne ovat muodostaneet vain pienen osan KCI Konecranesin tuotevalikoimasta. Yritysoston jälkeen KCI Konecranesin asema vahvistuu Stahlin  kautta myös uusilla markkinoilla kuten Intiassa, Espanjassa ja Portugalissa.

 

Lisätietoja antavat

KCI Konecranes Oyj
Toimitusjohtaja Pekka Lundmark, puh. 020 427 2000
Finanssijohtaja Teuvo Rintamäki, puh. 020 427 2040

 

R.STAHL AG
Rafael Stahlin vuonna 1876 perustama teknologiakonserni R. STAHL on vaativiin erikoisolosuhteisiin tarkoitettujen laitteiden toimittaja. Keskeisimmät toimialueet ovat räjähdyssuojausteknologia ja materiaalinkäsittely, jotka tuottavat yli 90 % konsernin liikevaihdosta. R.STAHL AG:n pääkonttori sijaitsee Waldenburgissa, Saksassa. Yhtiön osakkeet on listattu Frankfurtin ja Stuttgartin pörsseissä. Lisätietoja yhtiön internetsivulla: www.stahl.de.

 

KCI Konecranes on maailman johtava nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konserni, jonka huoltotoiminta kattaa kaikkien valmistajien nosturimerkit. KCI Konecranesin tuotevalikoimaan kuuluvat kevyet nostolaitteet, raskaat prosessi- ja telakkanosturit sekä konttien ja kappaletavaran käsittelyyn tarkoitetut erikoisnosturit, kuten konttikurottajat ja haarukkatrukit. Vuonna 2004 konsernin liikevaihto oli 728 milj. euroa. Konsernilla on 5000 työntekijää 35 maassa eri puolilla maailmaa. KCI Konecranes on listattu Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCI1V). Lisätietoja www.konecranes.fi.

 

JAKELU
www.konecranes.com
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet