KCI Konecranesin nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan esitys hallituksen kokoonpanoksi

Stock exchange releases

KCI Konecranesin nimitys- ja palkitsemisvaliokunta esittää 8.3.2006 kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että nykyiset seitsemän hallituksen jäsentä Stig Gustavson, Björn Savén, Stig Stendahl, Matti Kavetvuo, Timo Poranen, Svante Adde ja Malin Persson valittaisiin uudelleen vuoden kestäväksi toimikaudeksi. Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa valintaan.

Kaikki ehdokkaat ovat Stig Gustavsonia lukuunottamatta riippumattomia yhtiöstä. Stig Gustavson toimi KCI Konecranes Oyj:n toimitusjohtajana 17.6.2005 saakka. Kaikki ehdokkaat ovat riippumattomia yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista.

Lisätietoja nykyisistä ja nyt ehdotetuista hallituksen jäsenistä löytyy KCI Konecranesin internetsivulta osoitteesta www.konecranes.fi/sijoittajat.

Lennart Simonsen jatkaa hallituksen sihteerinä.

Hallituksen jäsenten palkkiot

Nimitys- ja palkitsemisvaliokunta esittää, että hallituksen jäsenten palkkiot ovat: puheenjohtaja 65.000 euroa, varapuheenjohtaja 40.000 euroa ja muut hallituksen jäsenet 25.000 euroa. Lisäksi esitetään, että kaikille jäsenille maksetaan 1.000 euron suuruinen jokaisesta valiokunnan kokouksesta, johon he osallistuvat.

Valiokunta esittää, että palkkio voidaan maksaa joko käteisenä tai KCI Konecranes Oyj:n markkinoilta hankittuina osakkeina.

Aikaisemman käytännön mukaisesti valiokunta esittää myös, että hallituksen jäsenten matkakustannukset korvataan laskuja vastaan.

Lisätietoja antavat:
Lakiasiainjohtaja Sirpa Poitsalo, puh. 020 427 2011
Toimitusjohtaja Pekka Lundmark, puh. 020 427 2000

KCI Konecranes on maailman johtava nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konserni, jonka huoltotoiminta kattaa kaikkien valmistajien nosturimerkit. KCI Konecranesin tuotevalikoimaan kuuluvat kevyet nostolaitteet, raskaat prosessi- ja telakkanosturit sekä konttien ja kappaletavaran käsittelyyn tarkoitetut erikoisnosturit, kuten konttikurottajat ja haarukkatrukit. Vuonna 2004 konsernin liikevaihto oli 728 milj. euroa. Konsernilla on 5900 työntekijää 38 maassa eri puolilla maailmaa. KCI Konecranes on listattu Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCI1V).

JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet