Konecranes Inc.:n tytäryhtiö ostaa enemmistöosuuden yhdysvaltalaisesta MMH Holdings Inc.:stä

Stock exchange releases

Konecranes Inc.:n kokonaan omistama tytäryhtiö HMM Acquisition Corp on ostanut 59,2 prosenttia MMH Holdings Inc:n osakkeista. MMH Holding Inc. omistaa yhdysvaltalaisen Morris Materials Handling, Inc.-yhtiön. Kauppahinta on noin 38,5 milj. Yhdysvaltain dollaria.

Yli 120 vuotta Pohjois-Amerikassa toiminut Morris Material Handling Inc. on tunnettu nostureiden ja niiden kunnossapitopalveluiden toimittaja. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Oak Creekissa, Wisconsinissa. Morris Material Handling Inc.:n liikevaihto tilikautena 2005 oli noin 170 milj. Yhdysvaltain dollaria. Tilikauden 2006 ensimmäisen puoliskon liikevaihto oli 102 milj. Yhdysvaltain dollaria ja liikevoitto 5,5 milj. Yhdysvaltain dollaria (liikevoittomarginaali oli 5,4 %). Yrityksellä on noin 980 työntekijää. Tiedot perustuvat Morris Materials Handling, Inc:n 10. toukokuuta 2006 julkaisemiin taloustietoihin.

Kaupan luonteen vuoksi ostettavasta yrityksestä ei ole ollut mahdollista tehdä due diligence-selvitystä. Konecranes Inc:llä ei ole nosturi- ja kunnossapitomarkkinoiden tuntemuksensa perusteella aihetta olettaa, että kohdeyhtiön liiketoiminnallinen ja taloudellinen riskiprofiili poikkeaisi olennaisesti siitä, mikä on tälle toimialalle Yhdysvalloissa tyypillistä.

Konecranes Inc. aikoo tutkia mahdollisuuksia ostaa lisää MMH Holdings Inc.:n osakkeita. Kaupan vaikutus KCI Konecranesin taloudelliseen asemaan ja toimintaan julkaistaan, kun asiasta on tutkimusten perusteella mahdollista esittää jonkinlaista laskelmia.

Blackstone Group L.P. toimi kaupassa Konecranes Inc:n taloudellisena neuvonantajana.

Lisätietoja antavat
Toimitusjohtaja Pekka Lundmark, puh. 020 427 2000
Finanssijohtaja Teuvo Rintamäki, puh. 020 427 2040

KCI Konecranes on maailman johtava nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konserni, jonka huoltotoiminta kattaa kaikkien valmistajien nosturimerkit. KCI Konecranesin tuotevalikoimaan kuuluvat kevyet nostolaitteet, raskaat prosessi- ja telakkanosturit sekä konttien ja kappaletavaran käsittelyyn tarkoitetut erikoisnosturit, kuten konttikurottajat ja haarukkatrukit. Vuonna 2005 konsernin liikevaihto oli 971 milj. euroa. Konsernilla on yli 6 000 työntekijää 38 maassa eri puolilla maailmaa. KCI Konecranes on listattu Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCI1V).

JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet