Konecranes on allekirjoittanut aiesopimuksen Suomen kiinteistöjensä huomattavan osan myynnistä

Stock exchange releases

Konecranes ilmoitti 30.11.2006 selvittävänsä mahdollisuutta vapauttaa pääomia konsernin omistamista kiinteistöistä vahvasti kasvavaan ydinliiketoimintaan myymällä Hyvinkäällä ja  Hämeenlinnassa omistamansa kuusi kiinteistöä. Nämä ovat pääosin tuotanto‑, varasto‑ ja toimistokäytössä. Rakennettuja neliöitä on noin 74 000, ja kiinteistöjen kokonaispinta‑ala noin 240 000 neliötä.

Konecranes allekirjoitti 26.3.2007 aiesopimuksen näiden kiinteistöjen myynnistä ruotsalaiselle AB Sagax -kiinteistöyhtiölle (julk.) . Kiinteistöissä toimivat Konecranes-yhtiöt jatkavat toimintaansa tilojen pitkäaikaisina vuokralaisina.

Kiinteistöjen kauppahinta on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Vaikka aiesopimus sisältää kaupan pääasialliset ehdot, kauppasopimuksen allekirjoittamisen ehtoina ovat tiettyjen teknisten asioiden loppuunsaattaminen sekä Hyvinkään ja Hämeenlinnan kuntien luopuminen etuosto-oikeudestaan kyseisiin maa-alueisiin. Kauppasopimuksen allekirjoittamisen ja kaupan loppuunsaattamisen odotetaan tapahtuvan muutaman viikon sisällä.

Konecranes kirjaa kaupasta vuoden 2007 toisella vuosineljänneksellä 12,8 miljoonan euron myyntivoiton kaupantekokulujen ja verojen jälkeen. Täysi kassavirtavaikutus odotetaan saatavan viimeistään kesällä.

Yhtiön taloudellisena neuvonantajana toimivat Advium Corporate Finance ja eQ Pankki Oy, ja juridisena neuvonantajana Roschier Asianajotoimisto Oy. 

 

Lisätietoja antaa
Teuvo Rintamäki, finanssijohtaja
Puh. 020 427 2040

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2006 Konecranesin liikevaihto oli yhteensä 1483  milj. euroa. Yrityksellä on 7 500 työntekijää ja yli 370 huoltopistettä 41 maassa. Konecranesin osake on noteerattu OMX Helsingin Pörssissä (tunnus: KCR1V).

AB Sagax on ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka liikeideana on kiinteistöjen ja kiinteistöyhtiöiden ostaminen, kehittäminen ja hallinnointi. Sagax keskittyy varasto- ja teollisuuskiinteistöihin. Sagaxin kiinteistöomaisuus koostuu, yllämainittu transaktio mukaan lukien 88 kiinteistöstä, joiden vuokrattava pinta-ala on 684 000 neliömetriä. AB Sagax (julk.) on listattu OMX:n First North –markkinapaikalla.  (Kaupankäyntitunnus: SAGA). Lisätietoja: www.sagax.se.

 

JAKELU
OMX Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet