Muutos Konecranesin johtoryhmässä: Claes Erixon nimitetty teknologiajohtajaksi

Stock exchange releases

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 30.4.2024 klo 09.00

 

Muutos Konecranesin johtoryhmässä: Claes Erixon nimitetty teknologiajohtajaksi

 

Konecranes on nimittänyt Claes Erixonin teknologiajohtajaksi ja Konecranesin johtoryhmän jäseneksi. Hän seuraa tehtävässä Juha Pankakoskea, joka nimitettiin Satamaratkaisujen liiketoimintajohtajaksi syyskuussa 2023. Claes Erixon vastaa roolissaan Konecranesin teknologiasta, kyberturvallisuudesta, IT:stä ja hankinnasta. Hän aloittaa uudessa roolissaan 13.5.2024 ja raportoi Konecranesin toimitusjohtajalle Anders Svenssonille.

 

Claes Erixon (s. 1969) on teknillisen fysiikan diplomi-insinööri. Hän tulee Konecranesille Scanialta, missä hän on työskennellyt lähes 30 vuotta erilaisissa rooleissa teknologian, tutkimuksen ja kehityksen sekä insinöörityön parissa, viimeisimpänä Scanian teknologiajohtajana.

 

“Olen erittäin tyytyväinen saadessani toivottaa Claes Erixonin tervetulleeksi Konecranesille. Olen varma, että hänen laaja teknologian, tutkimus- ja kehitystoiminnan ja automaation kokemuksensa sekä johtamistaitonsa vaikuttavat positiivisesti Konecranesin teknologiatyöhön ja auttavat meitä pyrkimyksessämme tulla globaaliksi edelläkävijäksi materiaalinkäsittelyratkaisuissa”, sanoo Anders Svensson, Konecranesin toimitusjohtaja. 

 

"Olen innoissani saadessani aloittaa Konecranesilla, joka on edelläkävijä teknologiassa ja materiaalinkäsittelyssä. Odotan kovasti pääseväni osaksi Konecranesin osaavaa tiimiä ja jatkamaan yhtiön menestyskulkua asiakkaiden tulevaisuuden tarpeiden täyttämiseksi”, sanoo Claes Erixon.

 

Claes Erixonin valokuva ja ansioluettelo ovat tiedotteen liitteenä.

 

Konecranesin johtoryhmän kokoonpano on 13.5.2024 alkaen seuraava:

 

Anders Svensson, toimitusjohtaja

Teo Ottola, finanssijohtaja

Fabio Fiorino, johtaja, Kunnossapito ja Teollisuuslaitteet

Juha Pankakoski, johtaja, Satamaratkaisut

Claes Erixon, teknologiajohtaja

Christine George, johtaja, strategia ja liiketoiminnan kehittäminen

Anneli Karkovirta, henkilöstöjohtaja

Sirpa Poitsalo, lakiasiainjohtaja

 

Lisäksi kuten aikaisemmin on tiedotettu, Minna Aila aloittaa Konecranesin yhteiskuntasuhde- ja brändijohtajana 1.7.2024.

 

 

KONECRANES OYJ

Anders Svensson

Toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:

Kiira Fröberg,

Sijoittajasuhdejohtaja,

puh. 020 427 2050

 

Lisätietoja medialle:

Niina Suhonen,

Brändi- ja viestintäjohtaja

puh. 040 843 9438

 

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16 600 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2023 konsernin liikevaihto oli 4,0 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).

 

JAKELU

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com